1 συσκευασία (300γρ) Στραγγιστό γιαούρτι
250ml κρέμα γάλακτος
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή 2 φακελάκια βανίλια
1 κουταλάκι λεβάντα
2/3 φλ. (150γρ.) μύρτιλα (blueberries)
1 συσκευασία (300γρ) Στραγγιστό γιαούρτι
250ml κρέμα γάλακτος
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας ή 2 φακελάκια βανίλια
1 κουταλάκι λεβάντα
2/3 φλ. (150γρ.) μύρτιλα (blueberries)
1) Βάζετε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, 5-6 λεπτά περίπου.
2) Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε το στραγγιστό γιαούρτι, τη βανίλια και τη λεβάντα.
3) Μοιράζετε την κρέμα σε 3-4 μπολάκια και στολίζετε με τα μύρτιλα.
4) Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.
Μια συνταγή από Χρύσω Λέφου