- 1 φλ. (150γρ.) καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 2 και 2/3 φλ. (400γρ.) αλεύρι Φαρίνα «00»
- 1 κουταλάκι (8γρ.) μπέικιν πάουντερ
- 2 φακελάκια (10γρ.) βανίλια
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 και 2/3 φλ. (250γρ.) φυτικό βούτυρο
- ½ φλ. (90γρ.) ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές (30ml) κονιάκ
- 3 κουταλιές (30ml) ζιβανία (ή τσίπουρο)
- ¼ φλ. (60 ml) ροδόσταγμα
Για το πασπάλισμα
- 1 συσκευασία (500γρ.) ζάχαρη άχνη