Για το κριθαράκι
- 2 κουταλιές (20ml) ελαιόλαδο
- 2 φλ. (375γρ.) κριθαράκι
- ½ κουταλάκι (4γρ.) μαγειρικό αλάτι
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 3 φλ. (750ml) νερό ζεστό
Για τα λαχανικά
- 1/4 φλ. (65γρ.) ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο (150γρ.) ξηρό κρεμμύδι
- 2 μικρές (200γρ.) γλυκές πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί)
- 2 μέτρια (150γρ.) καρότα
- 2 μέτρια (250γρ.) σκουρόχρωμα κολοκυθάκια
- 1 κουταλιά (25γρ.) πάστα ντομάτας
- 2 μέτριες (350γρ.) ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1 ½ κουταλάκι μαγειρικό αλάτι
- 1 κοφτό κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- ½ φλ. (125ml) χλιαρό νερό
- 1 δέσμη σπανάκι, μόνο τα φύλλα