Κριθαράκι με λαχανικά

25 Νοεμβρίου 2024
linkedin
Μερίδες
4-6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
50'
Υλικά

Για το κριθαράκι

  • 2 κουταλιές (20ml) ελαιόλαδο
  • 2 φλ. (375γρ.) κριθαράκι
  • ½ κουταλάκι (4γρ.) μαγειρικό αλάτι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 3 φλ. (750ml) νερό ζεστό


Για τα λαχανικά

  • 1/4 φλ. (65γρ.) ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο (150γρ.) ξηρό κρεμμύδι 
  • 2 μικρές (200γρ.) γλυκές πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί) 
  • 2 μέτρια (150γρ.) καρότα 
  • 2 μέτρια (250γρ.) σκουρόχρωμα κολοκυθάκια
  • 1 κουταλιά (25γρ.) πάστα ντομάτας
  • 2 μέτριες (350γρ.) ντομάτες, τριμμένες 
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1 ½ κουταλάκι μαγειρικό αλάτι
  • 1 κοφτό κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • ½ φλ. (125ml) χλιαρό νερό
  • 1 δέσμη σπανάκι, μόνο τα φύλλα
Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε καρέ (τετραγωνάκια) όλα τα λαχανικά (πιπεριές, καρότα, κολοκυθάκια). 
 

Σε μία μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κριθαράκι. Βάζουμε ½ κουταλάκι αλάτι, το κύβο ζωμού και ρίχνουμε το νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κολχάσει το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά.
 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για 3-4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε μέχρι να μαράνουν. Βάζουμε την πάστα ντομάτας και την τρίβουμε στον πάτο του τηγανιού για να βγάλει τα αρώματά της. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και ανακατεύουμε. 
 

Βάζουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε το νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λανανικά. 
 

Προσθέτουμε τα φύλλα από το σπανάκι και σκεπάζουμε με το καπάκι, να μαράνουν τα φύλλα. Βάζουμε τα λαχανικά στο κριθαράκι, βράζουμε για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές