Πίτα με αρνί (Κρεατόπιτα)

02 Απριλίου 2025
linkedin
Μερίδες
6-8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30'
totalTime
Συνολικός χρόνος
75'
Υλικά
  • 1 συσκευασία (650γρ.) με 7 χωριάτικα φύλλα
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σουσάμι

Για τη γέμιση

  • ½ κιλό ψημένο αρνί ή κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο, το άσπρο μέρος μόνο, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό μανιταράκια κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλη γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2/3 φλ. καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. μαϊντανό
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • 3 φλ. διάφορα τυριά (ένταμ, τσένταρ, μοτσαρέλα, κεφαλοτύρι) τριμμένα
Εκτέλεση

Για τη γέμιση:

  1. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζουμε το πράσο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε και προσθέτουμε τα μανιταράκια. Αφήνουμε να τσιγαριστούν και να βγάλουν όλο το νερό τους. Προσθέτουμε το αρνί και ανακατεύουμε. Βάζουμε την πιπεριά, το καλαμπόκι και την ντομάτα. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το μαϊντανό και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα τυριά.

Για την πίτα:

  1. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στη βάση ενός ορθογώνιου ταψιού με διαστάσεις 24Χ33εκ. Απλώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο και ρίχνουμε επάνω του λίγο ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με ακόμα 3 φύλλα. Βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα ρίχνοντας στο καθένα λίγο ελαιόλαδο. Όσο ελαιόλαδο μείνει το βάζουμε στην επιφάνεια της πίτας. Κόβουμε το επιπλέον φύλλο και διπλώνουμε τις άκριες του φύλλου που εξέχει από το ταψί προς τα μέσα.
     
  2. Κόβουμε την πίτα σε 12 κομμάτια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45 λεπτά.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές