Για την κρέμα τιραμισού
Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να φτιάξουμε ελαφριά σαντιγύ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη και τον καφέ μόκα. Στο τελείωμα προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και χτυπάμε μέχρι να έχουμε βελούδινη υφή.
Για το σιρόπι
Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον καφέ μόκα και το εκχύλισμα βανίλιας και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σιροπιάζουμε και από τις 2 μεριές τα μπισκότα σαβουαγιάρ και τα τοποθετούμε σ’ ένα πυρέξ.
Από πάνω βάζουμε την κρέμα καφέ.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φουντούκια και κακάο.
Μια συνταγή από τον Σταυρή Γεωργίου