Μουλιάζουμε τα ξυλάκια από μπαμπού για τουλάχιστον 1 ώρα, για να μην πιάσουν φωτιά. Προθερμαίνουμε το γκριλ (φούρνου ή εξωτερικό) σε μέτρια φωτιά, περίπου στους 190C. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα.
Παίρνουμε 2 ξυλάκια, τα ενώνουμε και περνάμε από μέσα εναλλάξ ένα κομμάτι σολομού και μια φέτα λεμόνι. Βεβαιωθείτε πως οι φέτες λεμονιού είναι διπλωμένες στη μέση. Τα διπλά ξυλάκια θα μας βοηθήσουν να μπορούμε να γυρίζουμε τα κεμπάπ σολομού στο γκριλ.
Βουρτσίζουμε και τις δύο πλευρές του σολομού με τη μαρινάδα. Λαδώνουμε τη σχάρα και προσεκτικά τοποθετούμε τα ξυλάκια σολομού πάνω. Ψήνουμε την κάθε πλευρά για 3-4 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να πάρει ένα ωραίο απαλό ροζέ χρώμα.