Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα chimichurri

linkedin
Μερίδες
2 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
40 λεπτά
Υλικά
Για τις μπριζόλες
600 gr μοσχαρίσιες μπριζόλες χωρίς κόκαλο
2 σκ. σκόρδο
10 γρ. θυμάρι ψιλοκομμένο
10 γρ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
 
Για τις baby πατάτες
200 γρ.  πατάτες, baby 
10 γρ. θυμάρι
60 γρ. βούτυρο ανάλατο
10 γρ. σχοινόπρασο 
αλάτι
πιπέρι
 
Για τη σάλτσα chimichurri 
100 ml ελαιόλαδο 
30 ml χυμό λεμονιού 
30 ml ξύδι βαλσάμικο λευκό 
100 γρ. μαϊντανό
30 γρ. κόλιαντρο
10 γρ. ξερή ρίγανη 
1 τμχ  τσίλι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
Ξύσμα από 1 λάιμ
Αλάτι 
Πιπέρι 
Εκτέλεση
Για τις μπριζόλες
1. Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα στο μπάρμπεκιου  ώστε να έχουμε δυνατή φωτιά. 
2. Τοποθετούμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες αφού τις έχουμε αλατίσει.
3. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές 4 – 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μέτριο ψήσιμο.
 
Για τις baby πατάτες
1. Βράζουμε τις πατάτες baby 15’. Τις κρυώνουμε και τους δίνουμε χρώμα σ’ ένα τηγάνι σε πάρα πολύ δυνατή φωτιά πάνω στο μπάρμπεκιου και τις αρωματίζουμε μαζί με το ψιλοκομμένο θυμάρι, το βούτυρο, το σχοινόπρασο, αλάτι, πιπέρι.
 
Για τη σάλτσα chimichurri
1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σ’ ένα δοσομετρητή και τα πολτοποιούμε μ’ ένα μπλέντερ χειρός.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές