Υλικά ( για 4 άτομα)
1 κουτί σπαγγέτι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 βαζάκι σάλτσα ντομάτας
2-3 φρέσκες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
½ κ. γ. σκόνη τσίλι
2 κ. σ. κάπαρη
1 κ. γ. ζάχαρη
160 γρ. τόνος (σε νερό ή ηλιέλαιο) κονσέρβα
Λίγα φύλλα βασιλικού για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη σάλτσα ντομάτας, τις φρέσκες ντομάτες, τη κάπαρη, τη ζάχαρη, το τσίλι, αλατοπιπερώνουμε και ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς. Ανακατεύουμε καλά, μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοψήνεται για 5 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα, ψήνουμε το σπαγγέτι, σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνει al dente. Δεν πετάμε το νερό. Ρίχνουμε τον τόνο στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Στραγγίζουμε την μακαρονάδα και προσθέτουμε αν θέλουμε, 2 κ.σ. από το νερό που χρησιμοποιήσαμε για την μακαρονάδα, μέσα στη σάλτσα για να “δέσει”.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και λίγο πριν αφαιρέσουμε τη μακαρονάδα από το τηγάνι, προσθέτουμε φρέσκα φύλλα βασιλικού, τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε!