Φτιάξτε μόνοι σας τη διάσημη σκορδαλιά των METRO! Η πιο κάτω συνταγή είναι για περίπου 700-800γρ σκορδαλιά.
Θα χρειαστείτε:
Ψίχα από ¼ χωριάτικο ψωμί μίας ημέρας
150 ml ελαιόλαδο
100 ml νερό
1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. αλάτι
8 σκελίδες σκόρδο
100 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Πάμε…
Βάζουμε στο μίξερ την ψίχα από το ψωμί μαζί με τα σκόρδα και το αλάτι και τα χτυπάμε. | |
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το λάδι. |
|
Ακολούθως, προσθέτουμε το νερό με το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα. | |
Στο τέλος βάζουμε τα αμύγδαλα και χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό αν δούμε ότι χρειάζεται.
|
|
Και η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη!
|
|