Τσιπούρες της 25ης Μαρτίου

linkedin
Μερίδες
2-4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα
Υλικά

2 τσιπούρες, 1300γρ. περίπου
¼ φλ. (60ml) ελαιόλαδο
1/3 φλ. (90ml) χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια (2γρ.) αποξηραμένη ρίγανη
1 ½ κουταλάκι (12γρ.) μαγειρικό αλάτι
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 λεμόνια κομμένα σε ροδέλες 
1/3 φλ. (85ml) άσπρο ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τις τσιπούρες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Τις περιχύνουμε παντού με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Πασπαλίζουμε καλά τις τσιπούρες από όλες τις πλευρές και μέσα στην κοιλιά τους. Τοποθετούμε επάνω στις τσιπούρες ροδέλες από το λεμόνι και ρίχνουμε το κρασί στο ταψί. Ψήνουμε στο γκριλ στους 200°C για 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και στολίζουμε με φρέσκια ρίγανη.  Παίρνουμε λίγο από το ζουμί που έχει το ταψί και περιχύνουμε τις τσιπούρες. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές