Ξεπλένουμε τις τσιπούρες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Τις περιχύνουμε παντού με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Πασπαλίζουμε καλά τις τσιπούρες από όλες τις πλευρές και μέσα στην κοιλιά τους. Τοποθετούμε επάνω στις τσιπούρες ροδέλες από το λεμόνι και ρίχνουμε το κρασί στο ταψί. Ψήνουμε στο γκριλ στους 200°C για 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και στολίζουμε με φρέσκια ρίγανη. Παίρνουμε λίγο από το ζουμί που έχει το ταψί και περιχύνουμε τις τσιπούρες.