Σαλάτα με ρόδι και κατσικίσιο τυρί

linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
15 λεπτά
Υλικά

1 συσκευασία (100γρ.) φύλλα άγριας ρόκας (Wild Rocket Salad) 
2 φλ. φύλλα από σπανάκι
½ φλ. σπόρους από ρόδι
5-6 αποξηραμένα σύκα 
1/2 φλ. φουντούκια αλατισμένα και καβουρδισμένα
5-6 καρύδια πεκάν 
1/3 φλ. κράνμπερις
1 συσκευασία (100 γρ.) κατσικίσιο τυρί
¼ φλ. ελαιόλαδο
4 κουταλιές ροδόμελο (Pomegranate Syrup) 
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

Κόβετε τα φουντούκια στη μέση. Αν δεν θέλετε αλατισμένα, τότε βάζετε σκέτα φουντούκια τα οποία τα καβουρδίζετε  για 3-4 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι. Τα αφήνετε να κρυώσουν. 
Σε μία ωραία σαλατιέρα βάζετε τα φύλλα άγριας ρόκας, το σπανάκι, το ρόδι, τα σύκα κομμένα σε κομματάκια, τα φουντούκια, τα πεκάν,  τα κράνμπερις και το κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κομματάκια.
Σε ένα βαζάκι που κλείνει βάζετε το ελαιόλαδο,  το ροδόμελο και το αλάτι. Ανακινείτε καλά και περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ. 
Εκτός από τη χωριάτικη, φέτος στο γιορτινό τραπέζι παρουσιάστε και μια εντυπωσιακή σαλάτα με ρόδι, σύκα, φουντούκια και πεκάν. Το ντρέσινγκ με ροδόμελο θα κλέψει καρδιές. 
Καλά Χριστούγεννα!!! 

Μια συνταγή από την Χρύσω Λέφου

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές