Κόβετε τα φουντούκια στη μέση. Αν δεν θέλετε αλατισμένα, τότε βάζετε σκέτα φουντούκια τα οποία τα καβουρδίζετε για 3-4 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σε μία ωραία σαλατιέρα βάζετε τα φύλλα άγριας ρόκας, το σπανάκι, το ρόδι, τα σύκα κομμένα σε κομματάκια, τα φουντούκια, τα πεκάν, τα κράνμπερις και το κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κομματάκια.
Σε ένα βαζάκι που κλείνει βάζετε το ελαιόλαδο, το ροδόμελο και το αλάτι. Ανακινείτε καλά και περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.
Εκτός από τη χωριάτικη, φέτος στο γιορτινό τραπέζι παρουσιάστε και μια εντυπωσιακή σαλάτα με ρόδι, σύκα, φουντούκια και πεκάν. Το ντρέσινγκ με ροδόμελο θα κλέψει καρδιές.
Καλά Χριστούγεννα!!!
Μια συνταγή από την Χρύσω Λέφου