Σαλάτα Quinoa με φέτα & αβοκάντο

linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
20 λεπτά
Υλικά
 
500 γρ. κινόα
840 ml νερό
100 γρ. φέτα
Χυμό από 3 λεμόνια
1 αβοκάντο
½ δέσμη μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
Φρέσκα φύλλα δυόσμου
Φύλλα μαϊντανού
60 γρ. ντοματίνια
40 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε την κινόα μαζί με το νερό σε κατσαρόλα για να βράσουν και μόλις πάρουν βράση σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρασμένη κινόα και ρίχνουμε μέσα το τριμμένο καρότο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αβοκάντο, τη ρίγανη, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
3. Ανακατεύουμε καλά και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.
4. Γαρνίρουμε τη σαλάτα μας με σπασμένη φέτα, φρέσκα φύλλα μαϊντανού και δυόσμου.

Μια συνταγή από τον Σταυρή Γεωργίου

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές