Χοιρινό γκάμον στο φούρνο με γλάσο από ανανά και πορτοκάλι

linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα
Υλικά

1 κιλό γκάμον
4-6 γαρύφαλλα
1 φρέσκο ανανά
3 τμχ αστεροειδή γλυκάνισο
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. worsecestershire sauce 
2 κ.σ. σόγια σος 
2 κ.σ. μέλι 
Δεντρολίβανο 
Θυμάρι
30 ml σιρόπι σφένδαμου

 

Εκτέλεση

1.Βράζουμε το γκάμον ανάλογα με το βάρος του. Π.χ. 1 κιλό γκάμον- 1 ώρα βράσιμο
2.Αφού το έχουμε βράσει το βάζουμε στο ψυγείο για  1 – 2 ώρες μέχρι να κρυώσει.
3.Αφαιρούμε το δίχτυ και καθαρίζουμε το εξωτερικό μέρος.
4.Στη συνέχεια κόβουμε τον ανανά σε λεπτές φέτες.
5.Τρυπάμε το γκάμον με τα γαρύφαλλα και τοποθετούμε τις φέτες από τον ανανά κατά μήκος  ώστε να καλύψουμε την επιφάνεια του.
6.Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο και το θυμάρι και πασπαλίζουμε πάνω από την επιφάνεια.

Για το γλάσο
7.Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη worsecestershire sauce, τη σόγια σος και το μέλι.
8.Με ένα πινέλο πασπαλίζουμε το γκάμον και τον ανανά από όλες τις πλευρές με το γλάσο και ψήνουμε σε ξηρό  φούρνο στους 215 C βαθμούς για 30 λεπτά.
9.Κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε με σιρόπι σφένδαμου.

Μια συνταγή από τον Σταυρή Γεωργίου

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές