Μάφιν πίτσας

08 Σεπτεμβρίου 2024
linkedin
Μερίδες
12
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
30'
Υλικά
  • 4 αυγά
  • ½ φλ. (115ml) ηλιέλαιο
  • ½ φλ. (125ml) γάλα
  • ½ φλ. (125ml) ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2 φλ. (300γρ.) αλεύρι Φαρίνα «00»
  • 2 κουταλάκια (16γρ.) μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ φλ. (80γρ.) μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
  • 8 τετράγωνες φέτες χαμ (ζαμπόν), 140γρ. περίπου, κομμένο σε τετραγωνάκια
  • 8 φέτες σαλάμι πεπερόνι, 50γρ. περίπου, κομμένο σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και το χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ρίγανη, τις ελιές, το χαμ και το πεπερόνι. Ανακατεύουμε καλά. 
Βάζουμε χάρτινες θήκες σε μια φόρμα με 12 θήκες για μάφιν. Με ένα scoop παγωτού παίρνουμε μίγμα από το κέικ και το βάζουμε μέσα στις φόρμες. Προσωπικά, βάζω 2 scoop σε κάθε φόρμα. 
Ψήνουμε τα μάφιν σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 20 λεπτά.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές