Προθερμαινουμε τη σχάρα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, την κομμένη φρέσκια ρίγανη και το λιωμένο σκόρδο.
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, ανακατεύουμε καλά τις γαρίδες, μια κουταλιά ελαιόλαδο, μέλι, πιπέρι και αλάτι. Αλείφουμε την γκριλιέρα με σπρέι μαγειρέματος και τοποθετούμε πάνω τις γαρίδες. Ψήνουμε την κάθε πλευρά για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν.
Τις βγάζουμε από το γκριλ.
Μέσα στο μείγμα των βοτάνων ανακατεύουμε την υπόλοιπη 1 ½ κουταλιά ελαιολάδου και το ξύδι κόκκινου κρασιού.
Τοποθετούμε τις γαρίδες σε μια πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω το μείγμα των βοτάνων ή τα ανακατεύουμε όλα μαζί.