Χειμωνιάτικη γιορτινή ατμόσφαιρα χωρίς το αγαπημένο, κλασικό punch δε νοείται…
Θα χρειαστούμε: (για 4 μερίδες)
75 ml χυμός μανταρινιού
150 ml λικέρ Benedictine
225 ml ουίσκυ Dewar’s white label ή κονιάκ
300 ml χυμός κράνμπερι
½ φακελάκι ή 1 κ.γλ. κοφτό βανιλίνη ή 1 λοβό βανίλιας
1 μανταρίνι
3 sour cherries (προαιρετικά)
Πάμε…
Σε ένα μεγάλο μπολ που κλείνει και μπαίνει ψυγείο ή σε γυάλινο δοχείο/μπουκάλι, προσθέτουμε όλα μας τα υλικά: τους χυμούς του μανταρινιού και του κράνμπερι, το λικέρ και το ουίσκι ή το κονιάκ, τη βανιλίνη ή τους σπόρους από βανίλια Μαδαγασκάρης τους οποίους παίρνουμε με προσοχή με ένα μαχαίρι, το μανταρίνι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες κι αν θέλουμε, τα sour cherries μας. Ανακινούμε ή ανακατεύουμε κι αφήνουμε τα υλικά να δέσουν μεταξύ τους για 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Σιγά-σιγά, θα αρχίσει να σβήνει η ξινίλα από το μείγμα. Σερβίρουμε σε μεγάλες γυάλινες καράφες (με παγάκια ή χωρίς). Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε για 5’ το punch μας πριν το μοιράσουμε σε ποτήρια.