Μαχαλεπί Λιβανέζικο

linkedin
Μερίδες
8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
10'
Υλικά

300 ml γάλα πλήρες 
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
40 γρ. άνθος αραβοσίτου
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης
100 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά δίνουμε χρώμα στο φιστίκι Αιγίνης.
2. Προσθέτουμε μέσα το γάλα, κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Αραιώνουμε το άνθος αραβοσίτου με ελάχιστο κρύο νερό και μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας τα προσθέτουμε  στο μείγμα. Ανακατεύουμε συνεχώς.
3. Αφού έχει πήξει το μείγμα μας ιδανικά το βάζουμε σε σκεύος σερβιρίσματος.
4. Το γαρνίρουμε με ξύσμα μοσχολέμονου.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές