Χωρίς ενοχές, απολαύστε αυτή την συνταγή για καρμπονάρα η οποία φτιάχνεται με ελαφρύ, βελουδένιο κρεμώδες τυρί. Είναι εύκολη και γρήγορη στην ετοιμασία της και το αποτέλεσμα είναι μια πλούσια καρμπονάρα η οποία όμως αφήνει μια ελαφριά επίγευση.
Υλικά ( ανά άτομο)
100 γρ. σπαγγέτι
2 φέτες μπέικον ωμοπλάτης, κομμένο σε μικρά κυβάκια
40 γρ. ελαφρύ κρεμώδες τυρί
50 ml γάλα ελαφρύ ή αποβουτυρωμένο
1 αυγό
Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση:
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Καθώς ψήνονται, παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομματάκια του μπέικον. Όταν ψηθούν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
Ακολούθως, στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε το κρεμώδες τυρί, το αυγό και το γάλα. Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει το τυρί και να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα μας. Αυτό θα πάρει περίπου 3-5 λεπτά και καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, πριν το τέλος, αναλόγως του γούστου μας.
Όταν έχουν ψηθούν τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνουμε το ελαφρύ και κρεμώδες σος, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα κομματάκια μπέικον από πάνω. Ανακατεύουμε καλά, 2-3 φορές και σερβίρουμε!