Χοιρινά μπιφτέκια με σαλάτα

linkedin
Μερίδες
6 μερίδες
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
70 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
90 λεπτά
Υλικά

Για τα μπιφτέκια
600 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο  ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κάρυ τριμμένο
40 γρ. φρυγανιά (γαλέτα)
1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. γουόστερ σος 
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 


Για τη σαλάτα 
1 δέσμη κόλιαντρο χοντροκομμένο
2 αγγουράκια 
50 γρ. φύλλα ρόκας
2 ραπανάκια
100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
50 γρ. φέτα 
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο 
2-3 κ.σ. βαλσάμικο 
Αλάτι 
1 κ.γ. ξηρό δυόσμο 

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το χοιρινό κιμά μαζί με όλα τα μπαχαρικά και ανακατέβουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, τη φρυγανιά, τη σόγια και το γουόστερ σος. 
2. Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μπάλες των 70-80 γραμμαρίων και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να σφίξουν. 
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200.
4. σε ένα ζεστό τηγάνι με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο , προσθέτουμε τα μπιφτέκια και σοτάρουμε από τις 2 πλευρές.
5. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα στο φούρνο και τα ψήνουμε για 15’
6. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο, το αγγουράκι σε φέτες, τα φύλλα ρόκας, τα ραπανάκια  και τα ντοματίνια. Στη συνέχεια μαρινάρουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο, το αλάτι και τον ξηρό δυόσμο. Στο τέλος θρυμματίζουμε μέσα τη φέτα. 
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές