1.Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά όλα τα λαχανικά.
2.Κόβουμε σε μικρούς κύβους το καρότο , το κρεμμύδι, το σέλινο, την πιπερόριζα (ginger) και την πατάτα. Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές δέσμες.
3.Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
4.Σοτάρουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο και μόλις μαραθούν προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπερόριζα και το κάρυ. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο.
5.Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα λαχανιά μας προσθέτουμε το μπρόκολο και την πατάτα.
6.Παίρνουμε τα φύλλα από το θυμάρι και τα προσθέτουμε μέσα στα λαχανικά.
7.Έπειτα προσθέτουμε το νερό και μια κουταλιά ζωμό σε σκόνη.
8.Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
9.Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε
Μια συνταγή από τον Σταυρή Γεωργίου