Στις 9 Μάϊου γιορτάζεται η Μέρα της Νίκης, όπου η Ρώσοι νίκησαν τη φασιστική Γερμανία το 1941-45. Έτσι και εμείς σας προσφέρουμε μια αυθεντική ρωσική συνταγή. Το kasha είναι η ραχοκοκαλιά της ρωσικής κουζίνας. ¨Ένα χορταστικό πιάτο με κύριο συστατικό το φαγόπυρο.
Υλικά ( 6-8 μερίδες)
50 γρ. μανιτάρια από κονσέρβα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. βούτυρο
1 ½ φλ. φαγόπυρο
2 ¾ φλ. βρασμένο νερό
100 γρ. Γκούντα τριμμένο
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ψήνουμε το φαγόπυρο μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί-καφέ χρώμα. Αφαιρούμε το φαγόπυρο και βάζουμε ένα κουτάλι βούτυρο και το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Ταυτόχρονα, στραγγίζουμε, και κόβουμε τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο, τα μανιτάρια και το φαγόπυρο. Τα ψήνουμε για 2-4 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει τα αρώματα του το φαγόπυρο. Χύνουμε μέσα το ήδη βρασμένο νερό, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς, προσθέτουμε αλάτι και όταν έρθει σε σημείο βρασμού, μειώνουμε την ένταση στο χαμηλό και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να έχει ψηθεί το φαγόπυρο.
Σερβίρουμε στο πιάτο και βάζουμε από πάνω τριμμένο τυρί γκούντα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.