Smoothie καρπούζι
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά (2 smoothie)
3 φλ. καρπούζι, χωρίς κουκούτσια, κατεψυγμένο και κομμένο σε κομμάτια ½ εκ.
1 φλ. γάλα (ή αμυγδάλου, σόγιας κλπ)
½ φλ. γιαούρτι βανίλιας
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
2 βλασταράκια δυόσμο, για γαρνιτούρα
2 μικρές φέτες φρέσκου καρπουζιού, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Μια βδομάδα πριν, βάζουμε τα κομμάτια του καρπουζιού σε μια πλαστική σακούλα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν έρθει η ώρα, βγάζουμε το καρπούζι από την κατάψυξη και το ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ. Γεμίζουμε με το γάλα, το γιαούρτι και το σιρόπι σφενδάμου. Χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει το smoothie. Σερβίρουμε σε δύο ψηλά παγωμένα ποτήρια αμέσως. Γαρνίρουμε με μια φέτα καρπούζι και φρέσκο δυόσμο, αν θέλουμε.
Oreo Milkshakes
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά (2 milkshake)
1 συσκευασία (500 ml) παγωτό βανίλια
1 φλ. γάλα
10 μπισκότα Oreo (η οποιοδήποτε άλλο γεμιστό μπισκότο). Τα 2 είναι για γαρνιτούρα.
1 κ.σ. σος σοκολάτας
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ τα 8 μπισκότα, το παγωτό και το σος σοκολάτας. Χτυπάμε μέχρι να γίνει πολύ μαλακό το μείγμα. Τα υπόλοιπα μπισκότα τα λιώνουμε, βάζοντας τα σε μια πλαστική σακούλα που κλείνει και χτυπώντας τα λίγες φορές με έναν πλάστη. Χύνουμε το milkshake σε δύο ποτήρια και γαρνίρουμε από πάνω με τα ψίχουλα από τα λιωμένα μπισκότα. Σερβίρουμε αμέσως με ένα καλαμάκι.
Smoothie βατόμουρο
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Υλικά (2 smoothie)
400 γρ. γιαούρτι με βατόμουρα με χαμηλά λιπαρά
1 φλ. παγάκια
½ φλ. βατόμουρα (φρέσκα ή παγωμένα)
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το γιαούρτι με βατόμουρα, τα παγάκια και τα βατόμουρα. Χτυπάμε σε ψηλή ένταση μέχρι τα παγάκια να θρυμματιστών και να έχουμε μια απαλή σύσταση. Χύνουμε σε δύο ποτήρια και σερβίρουμε, αφού γαρνίρουμε με λίγα επιπλέον μούρα.
Σαγκρία χωρίς αλκοόλ
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά (8 ποτήρια)
1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
1 λεμόνι, σε φέτες
1 lime, σε φέτες
2 μήλα, χωρίς κουκούτσια και κομμένο
3 φλ. χυμό κόκκινου σταφυλιού
1 φλ. χυμό λευκού σταφυλιού
1 ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
¼ φλ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. χυμό lime
1 μπουκάλι αφρώδη μηλίτη ( ή σόδα)
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλο γυάλινη κανάτα τοποθετούμε σε στρώσεις τα μισά πορτοκάλια, λεμόνια, lime και κομμένα μήλα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φρούτα ώστε να έχουμε μια δεύτερη στρώση. Προσθέτουμε τους χυμούς σταφυλιού καθώς και τους χυμούς πορτοκαλιού, λεμονιού και lime. Με ένα μακρύ κουτάλι ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά. Κλείνουμε την κανάτα με ένα πλαστικό πώμα ή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλο το βράδυ. Όταν είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε, προσθέτουμε τον αφρώδη μηλίτη την σόδα στην κανάτα. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε με πάγο.