250 ml κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά
400 ml ζαχαρούχο γάλα
400 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. κακάο
50 γρ. μπισκότα πτι-μπέρ σπασμένα
50 γρ. φουντούκια σπασμένα
10 ml σιρόπι σοκολάτας
Τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Χωνάκια
250 ml κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά
400 ml ζαχαρούχο γάλα
400 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. κακάο
50 γρ. μπισκότα πτι-μπέρ σπασμένα
50 γρ. φουντούκια σπασμένα
10 ml σιρόπι σοκολάτας
Τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Χωνάκια
1) Σε ένα μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε καλά μέχρι να δέσει και να γίνει σαν σαντιγί.
2) Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το κακάο και ανακατεύουμε.
3) Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει μια λεία υφή.
4) Αφαιρούμε από το μίξερ και με την βοήθεια μίας σπάτουλας ανακατεύουμε τα φουντούκια και τα μπισκότα στο μείγμα μας.
5) Το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη.
6) Κάθε μία ώρα ανακατεύουμε το παγωτό μας για να παγώσει ομοιόμορφα για περίπου 6-7 ώρες.
7) Όταν το παγωτό μας είναι έτοιμο σερβίρουμε σε χωνάκι και γαρνίρουμε με τρούφα