Φαχίτας με κοτόπουλο

22 Ιουλίου 2024
linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20'
totalTime
Συνολικός χρόνος
40'
Υλικά
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου, 500γρ. περίπου 
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 λάιμ, το χυμό
  • 3 πολύχρωμες γλυκιές πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί, πράσινη) κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μεγάλο κόκκινο ξηρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

Για το μίγμα μπαχαρικών fajitas

  • 1 κοφτό κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουταλάκι καυτερό πιπέρι τσίλι σε σκόνη
  • 1 κοφτό κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κοφτό κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κοφτό κουταλάκι αρτυσιά (κύμινο)
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 8 μέτριες πίτες τορτίγια
  • 1 συσκευασία (200γρ.) ξινή κρέμα (sour cream)
  • γουακαμόλε
  • 2 φλ. κόκκινο τυρί τσένταρ (Red Leicester) τριμμένο

Για το γουακαμόλε

  • 2 ώριμα αβοκάντο, 500γρ. περίπου, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 μέτριο κόκκινο ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 μέτρια ντομάτα, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένη 
  • 1 λάιμ, το χυμό
  • 1/3 φλ. φρέσκο κόλιανδρο  ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 κοφτό κουταλάκι (6γρ.) αλάτι
Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το χυμό από το λάιμ και το μίγμα μπαχαρικών fajita.
Ανακατεύουμε καλά και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί βάζουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά, περίπου 6-8 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε για να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το κρατάμε ζεστό. 
Βάζουμε την τελευταία κουταλιά ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάζουμε τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε με αλάτι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Κατά διαστήματα, ανακατεύουμε. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύουμε. 
Κρατάμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές στην άκρη και ετοιμάζουμε το γουακαμόλε: Βάζουμε τα κυβάκια αβοκάντο σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. 
Ζεσταίνουμε λίγο τις πίτες τορτίγια. 
Παίρνουμε μία τορτίγια και απλώνουμε στη βάση της ξινή κρέμα. Βάζουμε από πάνω γουακαμόλε και κοτόπουλο με πιπεριές. Πασπαλίζουμε με τυρί τσένταρ και κλείνουμε την τορτίγια. Σερβίρουμε με έξτρα ξινή κρέμα, γουακαμόλε και τυρί τσένταρ.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές