- 2 φιλέτα κοτόπουλου, 500γρ. περίπου
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 λάιμ, το χυμό
- 3 πολύχρωμες γλυκιές πιπεριές (κόκκινη, πορτοκαλί, πράσινη) κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 1 μεγάλο κόκκινο ξηρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Για το μίγμα μπαχαρικών fajitas
- 1 κοφτό κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- 1 κουταλάκι καυτερό πιπέρι τσίλι σε σκόνη
- 1 κοφτό κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
- 1 κοφτό κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κοφτό κουταλάκι αρτυσιά (κύμινο)
- 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 8 μέτριες πίτες τορτίγια
- 1 συσκευασία (200γρ.) ξινή κρέμα (sour cream)
- γουακαμόλε
- 2 φλ. κόκκινο τυρί τσένταρ (Red Leicester) τριμμένο
Για το γουακαμόλε
- 2 ώριμα αβοκάντο, 500γρ. περίπου, κομμένο σε κυβάκια
- 1 μέτριο κόκκινο ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια ντομάτα, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένη
- 1 λάιμ, το χυμό
- 1/3 φλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 κοφτό κουταλάκι (6γρ.) αλάτι