Κολοκυθοκεφτέδες

linkedin
Μερίδες
6-8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα και 10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
1 ώρα και 30'
Υλικά

1 κιλό σκουρόχρωμα κολοκυθάκια
1 ½ κουταλάκι μαγειρικό αλάτι
1 φλ. (50γρ.) μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλ. (20γρ.) δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές (15γρ.) άνηθο ψιλοκομμένο
2/3 φλ. (100γρ.) φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι πιπέρι
2 αυγά (Μ)
5 κουταλιές (75γρ.) αλεύρι 
1 κουταλάκι (6γρ.) μπέικιν πάουντερ
1 φλ. (100γρ.) κεφαλοτύρι τριμμένο
1 συσκευασία (200γρ.) φέτα θρυμματισμένη  
Για την επικάλυψη
1 φλ. (150γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 ασπράδια καλά χτυπημένα
1 συσκευασία (150γρ.) πάνκο (ιαπωνική φρυγανιά), Panko Crunchy Breadcrumbs
Για το τηγάνισμα 
μπόλικο σπορέλαιο 

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη για 1/2 ώρα. Τα στραγγίζουμε καλά. Δεν θέλουμε να μείνει υγρασία. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα. Παίρνουμε περίπου 50-60γρ. από το μίγμα και πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε οβάλ σχήμα. Τους περνάμε από το αλεύρι, το ασπράδι (αν θέλουμε βάζουμε ολόκληρο το αυγό) και το πάνκο. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι, να το καλύψει μέχρι τη μέση και το τοποθετούμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βάζουμε 6 κολοκυθοκεφτέδες κάθε φορά για να μην κατέβει η θερμοκρασία στο λάδι. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πριν βάλουμε την επόμενη δόση, δυναμώνουμε τη φωτιά να ζεσταθεί το λάδι και την κατεβάζουμε στο μέτριο όταν θα βάλουμε μέσα τους κολοκυθοκεφτέδες.  Σερβίρουμε με γιαούρτι ή τζατζίκι. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές