Γιαμ, γιαμ, ένα πιάτο για όλη την οικογένεια.
Θα χρειαστείτε: (τα υλικά βγάζουν 2 μερίδες)
για τα χάμπουργκερ:
250 γρ. αρνίσιο κιμά ή mix από 75% αρνίσιο και 25% βοδινό
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
για τη μαγιονέζα:
3 κ.σ. μαγιονέζα
½ κ.γλ. κύμινο
λίγες σταγόνες λεμονιού
για τη συναρμολόγηση:
2 ψωμάκια για χάμπουργκερ
2 κομμάτια τυρί φέτα σε χοντρές φέτες
2 χοντροκομμένες ροδέλες κόκκινο κρεμμύδι
ελάχιστη ρόκα (προαιρετικά)
Πάμε…
Ξεκινάμε πλάθοντας τον κιμά μας: Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε να έρθει στη γεύση που τον θέλουμε, τον χωρίζουμε σε 2 μερίδες, τυλίγουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Τελειοποιούμε τη μαγιονέζα, ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι ή ποτήρι τη μαγιονέζα με το κύμινο και προσθέτοντας λίγες σταγόνες λεμονιού, να αραιώσουν την υφή.
Όταν έρθει η ώρα του ψησίματος, αφαιρούμε τον κιμά από το ψυγείο και τη μεμβράνη, αλείφουμε τα μπούργκερ μας με λίγο λαδάκι και τα ψήνουμε μέτρια στο BBQ ή το γκριλ, να κρατήσουν τα ζουμιά τους και να παραμείνουν αφράτα.
Παίρνουμε τα στρογγυλά ψωμάκια και τα ζεσταίνουμε.
Συναρμολογούμε προσθέτοντας στο ψωμάκι το κρέας, από πάνω τη μαγιονέζα, τη ρόκα αν θέλουμε, τη ροδέλα του κόκκινου κρεμμυδιού που είναι πικάντικο, τη φέτα και κλείνουμε με το δεύτερο ψωμάκι. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και συνοδεύουμε με παγωμένη μπύρα!