1. Αφαιρούμε την ψύχα της μελιντζάνας, αφήνοντας περίπου μισό πόντο σε πάχος. Κόβουμε και βάζουμε στην άκρη την ψύχα της μελιντζάνας.
2. Παιρνούμε το εσωτερικό των μελιντζάνων με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου με το εσωτερικό να κοιτάζει προς τα πάνω μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 15 με 20 λεπτά πρίν να τα αφαιρέσουμε.
3. Κατα την διάρκεια, μαγειρεύουμε τους κύβους κοτόπουλου με το κρεμύδι σε μεσαία φωτιά.
4. Προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να πάρει μυρωδιά, για περίπου ένα λεπτό.
5. Προσθέτουμε την κομμένη ψύχα μελιντζάνας και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5-8 λεπτά.
6. Απλώνουμε την σάλτσα μαρινάρα στον πάτο ενός δοχείου ψησίματος, τοποθετούμε τις μελιντζάνες με τις άδειες τους πλευρές προς τα πάνω, τις γεμίζουμε με την σάλτσα, προσθέτουμε τυριά και το κοτόπουλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου μέχρι τα τυριά να λιώσουν και η σάλτσα να κοχλάσει για περίπου 10-15 λεπτά. Πρίν να σερβίρουμε, γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.
Συμβουλή: Χαράξτε σταυρωτά την μελιντζάνα και κόψτε ¼ ίντζες μακριά απο τις άκριες, για πιό εύκολο άδειασμα του εσωτερικού.
Συμβουλή: Εάν οι μελιντζάνες δεν κάθονται σωστά, κόψτε μια μικρή λωρίδα απο το κάτω μέρος για να τους δώσετε μια μικρή επίπεδη επιφάνεια για να στερεώνοντε.
Σημείωση: Μπορείτε να αποφύγετε το προμαγείρεμα των μελιντζάνων, γεμίζοντας τις ωμές μελιντζάνες με την σάλτσα και ψήνωντάς τις στους 180 βαθμούς κελσίου, τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι τα κομμάτια μελιντζάνας να μαλακώσουν και το τυρί να λιώσει. Αυτή η διαδικασία όμως μπορεί να πάρει 40-50 λεπτά χρόνο ψησίματος.
Επιλογή: Παραλείψτε το κοτόπουλο για χορτοφαγική συνταγή