Για την πανακότα
1. Τυλίγουμε τις σωλήνες με μεμβράνη και αφήνουμε την μία τρύπα ανοιχτή. Τις τοποθετούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όρθιες με την ανοιχτή τρύπα προς τα πάνω.
2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για την πανακότα μέσα στη κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και κρυώνουμε σε παγόνερο.
3. Μεταφέρουμε και γεμίζουμε τις σωλήνες με το μείγμα πανακότας και αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και έπειτα τις μεταφέρουμε στην κατάψυξη για ακόμα 1-2 ώρες.
Για το φύλλο του spring roll
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C βαθμούς στον αέρα.
2. Κόβουμε το φύλλο του spring roll σε ορθογώνιο σχήμα στο μέγεθος του πλάτους της σωλήνας.
3. Με ένα πινέλο αλείφουμε το φύλλο με σπορέλαιο και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο και τη ζάχαρη.
4. Τυλίγουμε το φύλλο σφιχτά πάνω στο σωλήνα. Προς το τέλος του τυλίγματος αλείφουμε την άκρη με ασπράδι για να κολλήσει καλά.
5. Πασπαλίζουμε ξανά και την εξωτερική πλευρά με παπαρουνόσπορο και ζάχαρη.
6. Ψήνουμε στο φούρνο σε όρθια στάση για περίπου 7-8 λεπτά.
7. Αφήνουμε να κρυώσουν για 1 λεπτό και αφαιρούμε το σωλήνα προσεχτικά.
Για τη σάλτσα φράουλας
1. Τοποθετούμε τις φράουλες και τη ζάχαρη σε μία μικρή κατσαρόλα και ανάβουμε σε μέτρια φωτιά.
2. Μόλις λιώσουν πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός και αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο δυόσμο και τον προσθέτουμε στη σάλτσα.
Για το σιρόπι
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τις φράουλες
1. Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κυβάκια και τις μαρινάρουμε με 50 γρ. σιρόπι, το χυμό, το ξύσμα από το μοσχολέμονο και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. ( προαιρετικά μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα)
Για το σερβίρισμα
1. Αφαιρούμε την πανακότα από τις σωλήνες ζεσταίνοντας την εξωτερική πλευρά με ένα φλόγιστρο.
2. Τις τοποθετούμε μέσα στους κυλίνδρους από τα spring roll και σερβίρουμε με τη σάλτσα και τις μαριναρισμένες φράουλες.