Λιώνουμε τα τσιπς μαύρης σοκολάτας ή γάλακτος σε χαμηλή ένταση στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί ανακατεύοντας ταυτόχρονα μέχρι να λιώσουν πλήρως. Καθώς ανακατεύουμε προσθέτουμε περίπου 1 κουταλιά λάδι, για να έχουμε ένα πιο πηχτό μείγμα. Το αφήνουμε στο πλάι. Για να φτιάξουμε τα κέρατα του τάρανδου, σπάζουμε προσεκτικά με τα χέρια μας τα μίνι πρέτζελ, στη μέση κάθετα. Θα χρειαστούμε 2 μισά πρέτζελ για κάθε γλειφιτζούρι. Βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα το ⅓ απο το ίσιο πρέτζελ ή το λεπτό κριτσίνι, ώστε να επικαλυφθεί πλήρως. Τοποθετούμε τα κριτσίνια/πρέτζελ πάνω σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα. Στερεώνουμε τα κέρατα του τάρανδου δεξιά και αριστερά στο πάνω μέρος του κεφαλιού του ταράνδου. Η λιωμένη σοκολάτα, όσο πιο πολύ στεγνώνει τόσο πιο πολύ βοηθάει να κολλήσουν τα κέρατα πάνω στο “σώμα”. Τοποθετούμε μια μικρή κόκκινη καραμέλα ή μίνι M&M στο πρόσωπο για να φτιάξουμε τη μυτούλα. Αφήνουμε τη σοκολάτα, 1-2 ώρες να στεγνώσει - προσοχή, δεν πρέπει να μπει ψυγείο. Για να κολλήσουμε τα μάτια πάνω στον τάρανδο, χρησιμοποιούμε λίγη λιωμένη σοκολάτα ως γόμα. Αν δεν χρησιμοποιούμε έτοιμα μάτια, φτιάχνουμε εμείς, λιώνοντας λευκή σοκολάτα και την οποία με μια οδοντογλυφίδα τοποθετούμε πάνω στον τάρανδο για να φτιάξουμε τα μάτια. Όταν στεγνώσει η λευκή σοκολάτα, ξανά με την οδοντογλυφίδα τοποθετούμε στο κέντρο πολύ λίγη λιωμένη σκούρα σοκολάτα, ώστε να δημιουργήσουμε τις κόρες των ματιών. Τα σοκολατένια γλειφιτζούρια σε σχήμα ταράνδου, είναι έτοιμα!