H πιο νόστιμη ψαρόσουπα

linkedin
Μερίδες
5-6
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30'
totalTime
Συνολικός χρόνος
60'
Υλικά
  • 1 κιλό ψάρια για σούπα (λαβράκι, μπακαλιάρος, σκορπίνα, σφυρίδα, γλώσσα και ό,τι άλλο ψάρι μας αρέσει)
  • 2 λίτρα νερό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο ξηρό κρεμμύδι
  • 1 φλ. πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 2 φλ. πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 φλ. καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 φλ. σκουρόχρωμο κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης 
  • ½ κουταλάκι κουρκουμά (Turmeric) 
  • ½ λεμόνι, ο χυμός
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • φύλλα μαϊντανού (προαιρετικά) για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και όταν κοχλάσει βάζουμε τα ψάρια. Αφήνουμε να κοχλάσει το νερό ξανά και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών. Βγάζουμε τα ψάρια και σουρώνουμε το ζωμό για να φύγουν τυχόν κόκαλα. 
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο, για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Βάζουμε το καρότο, τις πατάτες και το κολοκυθάκι. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βάζουμε την πάστα ντομάτας και με μία κουτάλα, την τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας για να βγάλει τα αρώματά της. Βάζουμε τον κουρκουμά και τα φύλλα δάφνης. Ρίχνουμε το ζωμό από τα ψάρια και βράζουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βάζουμε το χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με τα ξεκοκαλισμένα ψάρια. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού. 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές