Το πιο τραγανό καλαμάρι ροδέλες

linkedin
Μερίδες
4 άτομα
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
40 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
2 ώρες
Υλικά

1 κιλό καλαμάρι ροδέλες 
φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Για το κουρκούτι
1 φλ. (150γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλ. (100γρ.) κορν φλάουερ
1 κουταλιά (4 γρ.) κουρκουμά (Turmeric)
1 κουταλάκι (8γρ.) αλάτι
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 τενεκεδάκι (330ml) μπύρα καλά παγωμένη
Για το ντιπ μαγιονέζας
¾ φλ. (180γρ.) μαγιονέζα 
1 κουταλάκι (2γρ.) κουρκουμά (Turmeric)
1 κουταλιά (6γρ.) φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά (10ml)  χυμό λεμονιού
Για το τηγάνισμα
1 φλ. (150γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μπόλικο ηλιέλαιο 

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά το καλαμάρι και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει. Το βάζουμε σε ένα ταψί και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας να στεγνώσει πολύ καλά. 
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι.  Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την μπύρα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί το αλεύρι και το κορν φλάουερ. Βάζουμε το κουρκούτι στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αυτό είναι και το μυστικό για το τραγανό κουρκούτι. 
Παράλληλα ετοιμάζουμε το ντιπ μαγιονέζας:  Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το ντιπ στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε. 
Ρίχνουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε μία μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να  ζεσταθεί πολύ καλά. Αλευρώνουμε το καλαμάρι και το βάζουμε κουρκούτι.  Τηγανίζουμε το καλαμάρι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά το κουρκούτι και να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να φεύγει το επιπλέον λάδι. Σερβίρουμε το καλαμάρι με το ντιπ μαγιονέζας και πασπαλίζουμε με το φρεσκοκομμένο μαϊντανό. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές