Βάζουμε τα αμύγδαλα σε αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Τα αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε τα φοινίκια σε ένα μπολ και ρίχνουμε νερό από τη βρύση να τα καλύψει. Αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 ώρα. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπλέντερ.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τους ηλιόσπορους, τους κολοκυθόσπορους, τις σταφίδες ή κράνμπερι, το κακάο, το ταχίνι, το χαρουπόμελο και την κανέλα. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το ζουμί από τα φοινίκια ή λίγο γάλα καρύδας ή σόγιας.
Πλάθουμε 20γρ. από το μίγμα και σχηματίζουμε στρογγυλές μπαλίτσες. Φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.