Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C και βάζουμε χάρτινες θήκες για μάφιν στις θήκες μας. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι, γάλα και τη βανίλια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, ένα κάθε φορά.
Χύνουμε τα υγρά υλικά μέσα στα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί καλά το αλεύρι στο μείγμα. Μόλις εξαφανιστούν οποεσδήποτε γραμμούλες από το αλεύρι, σταματάμε να ανακατεύουμε. Αν ανακατέψουμε πολύ, τα μάφιν μας θα έχουν υφή σαν ψωμί.
Γεμίζουμε την κάθε θήκη με 4 κουταλιές από το μείγμα.
Πάνω σε κάθε μάφιν βάζουμε ¼ κουταλάκι του γλυκού νουτέλα και ¼ κ.γ. φυστικοβούτυρο και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε κύκλους μέσα στο μείγμα για να δημιουργήσουμε σχήματα.
Πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη από πάνω και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι τα μάφιν να έχουν ροδίσει ελαφρώς και όταν βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του μάφιν, να βγαίνει μαζί με λίγα ψίχουλα.