Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα δοσομετρητή ή ένα μπολ και με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε πολύ καλά.
Για τη σαλάτα:
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, μια πρέζα αλάτι και ζεσταίνουμε πολύ καλά.
Βράζουμε το κουνουπίδι για 3 λεπτά και έπειτα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το μπρόκολο αλλά βράζουμε για 1.5 λεπτό. Όταν κρυώσουν μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε ένα σανίδι κοπής κόβουμε τα μήλα και το παντζάρι σε λεπτές λωρίδες.
Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το βρασμένο κινόα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το αμύγδαλο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μεταφέρουμε στο μεγάλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και το ντρέσινγκ μας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ελαφρές κινήσεις και σερβίρουμε.