3 (700γρ.) µέτριες ντοµάτες
6 πολύχρωµες γλυκές πιπεριές, 1200γρ.
4-5 (1 κιλό) κολοκυθάκια στρογγυλά
1 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Για τη γέµιση
1/3 φλ. (80γρ.) ελαιόλαδο
1 φλ. (100γρ.) φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
½ φλ. (70γρ.) κολοκυθάκια τριµµένα στη χοντρή µεριά του τρίφτη
1 φλ. (95γρ.) καρότο τριµµένο στη χοντρή µεριά του τρίφτη
1/3 φλ. (12γρ.) φρέσκο δυόσµο ψιλοκομμένο
1 φλ. (45γρ.) µαϊντανό
1 καλά γεμάτη κουταλιά (35γρ.) πάστα τομάτας
1 κουταλάκι (4γρ.) κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι (1γρ.) αρτυσιά (κύµινο)
1/2 κουταλάκι (1γρ.) µαύρο πιπέρι
1 ½ κουταλάκι (15γρ.) αλάτι
½ φλ. (80γρ.) πουργούρι
1/3 φλ. (80γρ.) ρύζι γλασέ
1/3 φλ. (85ml) χυµό λεµονιού
Για το ψήσιµο
1/3 φλ. (80γρ.) ελαιόλαδο
¼ φλ. (60γρ.) χυμό λεμονιού
1 φλ. (250ml) νερό