Μπούτι γαλοπούλας γεμιστό

linkedin
Μερίδες
2
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
30'
totalTime
Συνολικός χρόνος
120'
Υλικά

Για τη γαλοπούλα:

  • 1 μπούτι γαλοπούλας
  • 1κ.γ. πάπρικα
  • 1κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 35γρ. σταφίδα
  • 20γρ. κουκουνάρι
  • 300γρ. μπέικον (10 φέτες)
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη μους:

  • 200γρ. στήθος γαλοπούλας
  • 50γρ. συκώτι κοτόπουλου
  • Ξύσμα από ένα μανταρίνι, μισό πορτοκάλι και μισό λεμόνι
  • 1κ.σ. worcestershire σως
  • 20γρ. φρέσκα κρέμα
  • 1 ασπράδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • Κίτρινη μουστάρδα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
Εκτέλεση

Για τη μους:

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο κάδο του μπλέντερ και πολτοποιούμε πολύ καλά.

Για τη γαλοπούλα:

  1. Αφαιρούμε το κόκκαλο και το δέρμα από το μπούτι της γαλοπούλας.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και χτυπάμε με το σφυρί του κρέατος μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφο σχήμα και πάχος. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ανοίγουμε τη μεμβράνη και τοποθετούμε το μπέικον τη μία φέτα εφαπτόμενη δίπλα από την άλλη.
  4. Τοποθετούμε πάνω στο μπέικον το μπούτι της γαλοπούλας.
  5. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο σε όλη την επιφάνεια της γαλοπούλας.
  6. Έπειτα απλώνουμε το μους ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της γαλοπούλας.
  7. Πασπαλίζουμε από πάνω με τις σταφίδες και τα πινόλια.
  8. Τυλίγουμε προσεκτικά και σφιχτά με τη μεμβράνη για να δημιουργήσουμε ένα ρολό.
  9. Έπειτα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο νερό.
  10. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1.5 ώρα.
  11. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη μεμβράνη.
  12. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια του ρολού.
  13. Κόβουμε σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε.
  14. Γαρνίρουμε με μουστάρδα και τα ξύσματα.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές