Κόβουμε μία φέτα από το πάνω μέρος από τις ντομάτες (θα χρησιμεύσει επίσης ως καπάκι) και αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα τους, την οποία χοντροκόβουμε.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τον κιμά: Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι, για 3 - 4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει, 10 λεπτά περίπου.
Βάζουμε την πάστα ντομάτας και με μια ξύλινη κουτάλα την ανακατεύουμε στον πάτο του τηγανιού για να βγάλει τα αρώματά της. Ρίχνουμε την χοντροκομμένη σάρκα από τις ντομάτες και τη ζάχαρη, για να μειωθεί η οξύτητα της ντομάτας. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε.
Ακολούθως, προσθέτουμε την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε τη γέμιση, ρίχνουμε το ρύζι και σβήνουμε τη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 την κάθε ντομάτα. Σκεπάζουμε με το καπάκι της. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού και το ζωμό λαχανικών. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 1 ώρα. Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο ακόμα 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν οι ντομάτες και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό.