1. Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και κόβουμε σε μικρούς κύβους.
2. Αλείφουμε το σκεύος μας με το λάδι.
3. Τοποθετούμε τους κύβους από το ψωμί μέσα στο σκεύος και προσπαθούμε να δώσουμε ωραίο σχήμα.
4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα του French toast.
5. Προσθέτουμε στο ψωμί το μείγμα και πιέζουμε με τα δάχτυλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
6. Παράλληλα σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας (εκτός από το ξύσμα) και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
7. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να λιώσουν οι φράουλες.
8. Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τη σάλτσα μας και προσθέτουμε λίγο ξύσμα από λεμόνι.
9. Απλώνουμε ομοιόμορφα 3 κ.σ. πάνω στο French toast.
10. Τοποθετούμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 220 C βαθμούς για περίπου 6 – 7 λεπτά.
Για την κρέμα
1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και με ένα σύρμα ομογενοποιούμε.
2. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο.
Για το γαρνίρισμα
1. Βγάζουμε το French toast από το φούρνο και γαρνίρουμε με την κρέμα, 1 κ.σ. σάλτσα, τις φράουλες και τη ζάχαρη άχνη.
Μια συνταγή από τον Σταυρή Γεωργίου