1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό μαζί με το ζωμό σε σκόνη για να ζεσταθούν.
2. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει.
3. Βράζουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα για περίπου 10 δευτερόλεπτα και κρυώνουμε σε ένα μπολ με παγόνερο.
4. Τοποθετούμε το βρασμένο σπανάκι ( αφού το έχουμε στραγγίξει καλά), το νερό και τα παγάκια σε ένα δοσομετρητή και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.
5. Το κρατάμε για το χύλωμα του ριζότο.
6. Σ’ ένα σανίδι κοπής ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
7. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και ψήνουμε μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα.
8. Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα το ρύζι, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε 2-3 πρέζες αλάτι.
9. Σβήνουμε με λευκό κρασί.
10. Παίρνουμε με μια κουτάλα της σούπας ζωμό και τον προσθέτουμε σταδιακά στο ριζότο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
11. Αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το σχοινόπρασο, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και τον πουρέ από το σπανάκι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να χυλώσουμε το ριζότο μας.
12. Στο τέλος βάζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα ψιλοκομμένα καρύδια, τη θρυμματισμένη φέτα, φύλλα από σπανάκι και ξύσμα από λεμόνι.