Σε ένα μπολ, βάζουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το τζίντζερ, την πάστα ντομάτας, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε.
Σε ένα μικρό μπολάκι, βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Το προσθέτουμε στο μίγμα με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Ζητάμε από τον κρεοπώλη της υπεραγοράς να μας μοιράσει δύο πλευρά spareribs κάθετα στη μέση. Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά τα spareribs και τα κόβουμε ένα - ένα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο, βάζουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα spareribs 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. Τα βάζουμε σε δόσεις για να μην παραγεμίσουμε το τηγάνι και ελαττώσουμε τη θερμοκρασία. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και αφαιρούμε το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι.
Επιστρέφουμε τα τηγανισμένα spareribs στο σκεύος και τα περιχύνουμε με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει. Προσθέτουμε το ζωμό και κλείνουμε το καπάκι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Εναλλακτικά, αν θέλουμε να ψήσουμε τα spareribs στα κάρβουνα, τα μαρινάρουμε με τη σος και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες ή κατά προτίμηση για ολόκληρο το βράδυ. Τα βάζουμε στη σχάρα και τα ψήνουμε στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσουν. Κατά διαστήματα τα αλείφουμε με τη σος.