Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα. Θα μοιάζει σαν να έκοψε λίγο, αλλά θα είναι εντάξει όταν προσθέσουμε το αλεύρι.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί. Ακολούθως, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε (μακρόστενα, στρογγυλά, σαν στεφάνια κλπ) και αν θέλουμε σε αυτή τη φάση τα περνάμε με το αυγό ή το γάλα ή ό,τι έχουμε επιλέξει.
Τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.