Λαβράκι φρικασέ

linkedin
Μερίδες
2
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15
totalTime
Συνολικός χρόνος
50
Υλικά
Για το λαβράκι
1 λαβράκι περίπου 1 κιλό
50 ml ελαιόλαδο
 
Για το ζωμό
Κόκαλα ψαριού
100 γρ. φοινόκιο
100 γρ. πράσο
100 γρ. σέλινο
5-6 κόκκους πιπεριού
1 σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
2 κλωναράκια θυμάρι
 
Για το ραγού
50 γρ. αρακά
100 γρ. σελινόριζα
100 γρ. πράσο
250 γρ. μύδια
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
150 γρ. σπανάκι
Ξύσμα ενός μοσχολέμονου
20 γρ. κάπαρη
 
Για το αβγολέμονο
2 κρόκους αβγού
70 ml χυμό λεμονιού
50 ml κρέμα γάλακτος
10 γρ. αραβοσιτάλευρο
20 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Για το ζωμό
1. Αφαιρούμε τα φιλέτα από το λαβράκι. Αφήνουμε στην άκρη τα φιλέτα και πλένουμε τα κόκαλα σε ένα μπολ.
2. Τοποθετούμε τα κόκκαλα σε μία κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά για το ζωμό. Σιγοβράζουμε για περίπου 30-35 λεπτά.
 
Για το ραγού
1. Κόβουμε το σπανάκι και το πράσο σε μικρά κομμάτια. Επίσης κόβουμε τη σελινόριζα σε μικρούς κύβους και τη βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρούμε από το νερό και στεγνώνουμε.
2. Σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το ραγού. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά.
 
Για το λαβράκι
1. Αφαιρούμε προσεκτικά όλα τα μικρά κόκκαλα από τα φιλέτα μας. Σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τελειώνουμε στο φούρνο για περίπου 3-4 λεπτά.
 
Για το αβγολέμονο
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τους κρόκους, το χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος ,το αραβοσιτάλευρο, αλάτι και πιπέρι και αυγοκόβουμε με το ζωμό του ψαριού. Αφαιρούμε από τη φωτιά και μοντάρουμε με βούτυρο. Ρίχνουμε το ραγού μέσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές