1) Φιλετάρουμε το λαβράκι και αφαιρούμε τα κόκκαλα και από τα δύο φιλέτα.
2) Τρυπάμε με ένα μαχαιράκι τη γλυκοπατάτα, τη μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, ψιλοκομμένο σκόρδο και την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
3) Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
4) Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που κοχλάζει μπλανσάρουμε τον κόλιανδρο για περίπου 10 δευτερόλεπτα και αμέσως τον κρυώνουνε σε νερό με πάγο.
5) Στραγγίζουμε τον κόλιανδρο και τον περνάμε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο.
6) Σουρώνουμε.
7) Όταν ψηθεί η γλυκοπατάτα την κόβουμε στη μέση και παίρνουμε την ψίχα. Προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
8) Αφαιρούμε την πέτσα από το ψάρι και κόβουμε σε μικρά ίσα κομμάτια. Το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο μπέν μαρί. Μαρινάρουμε με χυμό πορτοκάλι, ψιλοκομμένο τσίλι, σχοινόπρασο, κόλιανδρο, κόκκινο κρεμμύδι, ξύσμα από λεμόνι και μοσχολέμονο και το χυμό τους, αλάτι, πιπέρι.
9) Προσθέτουμε μέσα το λάδι από τον κόλιανδρο , το ταμπάσκο και την ψιλοκομμένη πιπερόριζα..
10) Σερβίρουμε.