Γαρίδες σαγανάκι στο φούρνο

02 Ιουνίου 2024
linkedin
Μερίδες
6-8
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
15'
totalTime
Συνολικός χρόνος
60'
Υλικά

Για τις γαρίδες

  • 1 κιλό γαρίδες 21/30
  • ¼ φλ. (65ml) ούζο
  • 2 κουταλιές (20ml) ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα νιφάδες μπούκοβο ή άλλο καυτερό πιπέρι
  • ½ κουταλάκι (3γρ.) αλάτι

Για τα ντοματίνια

  • 1 κιλό ντοματίνια μοιρασμένα στη μέση
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε 2 ή 4 κομμάτια
  • 3 κουταλιές (30ml) ελαιόλαδο
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι (8γρ.) αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι

Για το ψήσιμο

  • 1 συσκευασία (200γρ.) φέτα
  • 3 κουταλιές (15γρ.) μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση

Για τις γαρίδες: Ξεπλένουμε καλά τις γαρίδες και με ένα ψαλίδι κόβουμε τις κεραίες και τα πόδια τους. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους: Παίρνουμε ένα ξύλινο σουβλάκι και το βάζουμε στη μέση της πλάτης των γαρίδων. Δεν τρυπάμε το κέλυφος, αλλά τη σάρκα. Βάζουμε το ξύλινο σουβλάκι 2 χιλιοστά πιο μέσα από την άκρη. Τραβάμε προς τα πάνω το ξύλινο σουβλάκι για να βγει το εντεράκι. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ούζο, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμαστούν τα ντοματίνια. Κατά διαστήματα, ανακατεύουμε.  
Για τα ντοματίνια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί με διαστάσεις 27Χ39εκ. βάζουμε τα ντοματίνια, τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 30 λεπτά. 
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απλώνουμε επάνω από τα ντοματίνια σε 2 σειρές τις γαρίδες. Τις περιχύνουμε με το ζουμί τους. Σκορπάμε επάνω τη θρυμματισμένη φέτα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε!

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές