Αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με πατάτες

linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20'
totalTime
Συνολικός χρόνος
150'
Υλικά

1 ½ κιλό αρνίσιο µπούτι µε το κόκκαλο
3 κουταλιές βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές µουστάρδα Μild
¼ φλ. ελαιόλαδο
3 κουταλιές φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι 
1 κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 oλόκληρο κεφάλι σκόρδου


Για τις πατάτες
1 κιλό μικρές πατάτες καθαρισμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι µαύρο πιπέρι
3 κλωναράκια θυµάρι
3 κλωναράκια ρίγανη

 

Εκτέλεση

Προθερµαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. 
Βάζουμε τις καθαρισμένες πατάτες σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μπόλικο κρύο νερό. Βάζουμε το αλάτι και βράζουμε για περίπου 10  λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. 
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. 
Βάζουμε το μπούτι σε ένα ταψί και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Με ένα πινέλο αλείφουμε το μπούτι με το μείγμα βουτύρου από όλες τις μεριές. 
Προσθέτουμε στο ταψί τις πατάτες και το ολόκληρο κεφάλι σκόρδο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι και τη ρίγανη.
Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. 
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες. 
Ξεσκεπάζουμε, γυρίζουμε τις πατάτες και ψήνουμε για ακόμα μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει το κρέας.

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές