Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ρύζι και το αλάτι. Ανακατεύουμε και κλείνουμε την κατσαρόλα με το πώμα της. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 12-13 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσει το ρύζι. Το δοκιμάζουμε και αν δεν είναι ψημένο βάζουμε ακόμα λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Παράλληλα, ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι γάλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νισεστέ ή κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και το ανθόνερο. Ανακατεύουμε καλά. Όταν ψηθεί το ρύζι, ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα (2 φλιτζάνια). Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει το γάλα.
Προσθέτουμε το μίγμα με το διαλυμένο νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσει το μίγμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο.
Το μοιράζουμε σε 5-6 ατομικά μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει. Αν δεν θα το καταναλώσουμε άμεσα, βάζουμε από πάνω, να εφάπτεται στη βάση του, πλαστική μεμβράνη. Αυτό θα βοηθήσει να μην κάνει πέτσα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.