Για την κινόα
- ½ φλ (90γρ.) κινόα της αρεσκείας μας (κόκκινη, άσπρη κλπ)
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών διαλυμένο σε 1 φλ. (250ml) νερό
Για τη σαλάτα
- 2 κουταλιές (20ml) ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι ξύδι βαλσάμικο
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 3/4 φλ. (120γρ.) καλαμπόκι βρασμένο
- 1 φλ. (120γρ.) αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
- ½ λεμόνι, το χυμό
- 3/4 φλ. (100γρ.) καρότο κομμένο σε κυβάκια
- 3/4 φλ. (120γρ.) βρασμένη κινόα
- 3/4 φλ. (80γρ.) αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
- 2 κουταλιές (25γρ.) ηλιόσπορους
- 1 φλ. φρέσκα φύλλα άγριας ρόκας