Αμυγδαλωτά κολοκύθα για το Halloween

linkedin
Μερίδες
15 pieces
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10'
totalTime
Συνολικός χρόνος
30'
Υλικά
  • 3 φλ. (450 γρ.) αμύγδαλα
  • 4 κουταλιές (40ml) ροδόσταγμα 
  • 1 1/2 φλ. (200γρ.) λευκή σοκολάτα 
  • 1 κουταλιά (20γρ.) ανάλατο βούτυρο
  • 1 κουταλιά (10ml) πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής 
  • καρφιά από γαρίφαλα για τη διακόσμηση 

Για το σιρόπι

  • ¾ φλ. (200 γρ.) ζάχαρη
  • 1  αστεροειδή γλυκάνισο
  • 3-4 σπόρους κάρδαμο
  • 3-4 γαρίφαλα 
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ½ φλ. (125ml) νερό
Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι. Το αφήνουμε να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε. 
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό και τα σουρώνουμε. Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα, τα σκουπίζουμε καλά με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ και τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το σιρόπι και το ροδόσταγμα. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για 10 λεπτά το μίγμα να τραβήξει και πλάθουμε το αμυγδαλωτό σε μπαλίτσα, 40-45γρ. περίπου η καθεμία. Με μία οδοντογλυφίδα κάνουμε 6 γραμμές για να σχηματίσουμε την κολοκύθα. 
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Δηλαδή, βάζουμε νερό σε ένα κατσαρόλι να το καλύψει μέχρι τη μέση και τοποθετούμε επάνω ένα μπολ με τη σοκολάτα και το βούτυρο. Προσοχή, το μπολ, δεν πρέπει να αγγίζει το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά. Στερεώνουμε τις κολοκύθες σε μία οδοντογλυφίδα και τις βουτάμε στη σοκολάτα. Τις βάζουμε σε μία σχάρα να στεγνώσουν. Στερεώνουμε γαρίφαλα για κοτσανάκια και είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε το Halloween. 

 

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές