Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι. Το αφήνουμε να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε.
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό και τα σουρώνουμε. Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα, τα σκουπίζουμε καλά με μία πετσέτα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ και τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το σιρόπι και το ροδόσταγμα. Ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για 10 λεπτά το μίγμα να τραβήξει και πλάθουμε το αμυγδαλωτό σε μπαλίτσα, 40-45γρ. περίπου η καθεμία. Με μία οδοντογλυφίδα κάνουμε 6 γραμμές για να σχηματίσουμε την κολοκύθα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Δηλαδή, βάζουμε νερό σε ένα κατσαρόλι να το καλύψει μέχρι τη μέση και τοποθετούμε επάνω ένα μπολ με τη σοκολάτα και το βούτυρο. Προσοχή, το μπολ, δεν πρέπει να αγγίζει το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά. Στερεώνουμε τις κολοκύθες σε μία οδοντογλυφίδα και τις βουτάμε στη σοκολάτα. Τις βάζουμε σε μία σχάρα να στεγνώσουν. Στερεώνουμε γαρίφαλα για κοτσανάκια και είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε το Halloween.