¼ φλ. (60ml) ελαιόλαδο
2 κουταλιές (30γρ.) βούτυρο ανάλατο
2 φλ. (200γρ.) πράσο (το άσπρο μέρος μόνο) κομμένο σε ροδέλες
1 κιλό (7 φλ.) κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
2 φλ. (300γρ.) καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 ½ κουταλάκι (5γρ.) φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια (16γρ.) επιτραπέζιο αλάτι
1 κουταλάκι (3γρ.) αρτυσιά (κύμινο)
½ φλ. (125ml) άσπρο ξηρό κρασί
1 1/2 λίτρο (6 φλ.) ζεστό νερό
Για το σερβίρισμα
τυρί μασκαρπόνε ή ξινή κρέμα (Sour Cream) ή γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
κολοκυθόσπορους
μαύρο πιπέρι ή καγιέν