Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το εξάρτημα Κ, για 5 λεπτά να αφρατέψουν. Μετά, βάζουμε το αυγό και τον κρόκο. Προσθέτουμε το απόσταγμα βανίλιας. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγη – λίγη τη μισή ποσότητα από το αλεύρι. Όταν ενσωματωθούν κατεβάζουμε το μπολ από το μίξερ και βάζουμε λίγη – λίγη την υπόλοιπη ποσότητα αλευριού. Ανακατεύουμε κυκλικά με μία σπάτουλα. Αυτό θα βοηθήσει να γίνουν αφράτα τα μπισκότα μας. Ζυμώνουμε καλά. Απλώνουμε πλαστική μεμβράνη στον πάγκο μας και βάζουμε επάνω τη ζύμη. Της δίνουμε ένα ορθογώνιο σχήμα (θα είναι πιο εύκολο να την ανοίξουμε μετά) και την κλείνουμε καλά. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με κορν φλάουρ, το ίδιο και τη ζύμη και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα μεγάλο φύλλο με πάχος ½ εκ. Την κόβουμε με κουπ ατ για Halloween. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα. Αφήνουμε 1 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Βάζουμε το ταψί για 10 λεπτά στο ψυγείο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά ανάλογα με το πόσο μεγάλα ανοίξαμε τα μπισκότα.
Για τη ζαχαρόπαστα: Βάζουμε το ανθόνερο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τη σκόνη ζελατίνης. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε τη γλυκόζη. Βράζουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ρίχνουμε προσεκτικά το μίγμα της ζελατίνης. Ανακατεύουμε στην αρχή με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια με τα χέρια μέχρι να σχηματίσουμε μια μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγη ζάχαρη άχνη. Αν θέλουμε να τη χρωματίσουμε κόβουμε ένα κομμάτι και βάζουμε το χρώμα. Ακολούθως, αναδιπλώνουμε τη ζύμη για να χρωματιστεί.
Πασπαλίζουμε με λίγο νισεστέ ή κορν φλάουρ στον πάγκο μας και την ανοίγουμε με τον πλάστη στο μέγεθος που θέλουμε. Την κόβουμε με κουπ ατ Halloween όπως και τα μπισκότα μας.
Απλώνουμε λίγη μαρμελάδα επάνω στα μπισκότα και βάζουμε επάνω τη ζαχαρόπαστα. Για να φυλάξουμε τη ζαχαρόπαστα, τη διπλώνουμε καλά, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη φυλάσσουμε στο ντουλάπι της κουζίνας για μια εβδομάδα ή στο ψυγείο για ένα μήνα. Αν θα τη φυλάξουμε στο ψυγείο, πριν τη χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.